Föreställ dig hur du vaknar ur en dröm och fortfarande drömmer. Kort därefter vaknar du på riktigt; som en dröm i drömmen. Visst har de flesta av oss varit med om det. Lika retligt är det när det inte går att komma ihåg vad den handlade om.

 

Framför badrumsspegeln dyker ett fragment upp i minnet, som en förnimmelse, för att lika snabbt glömmas bort igen. Tankarna skyndar vidare för att du ska iväg till jobb eller skola. Under dagen lever drömmen sitt eget liv, för på kvällen kommer tankarna igen. Ytterligare en pusselbit! Kanske flera… Grattis om du lyckas lägga alla pusselbitar. Lika förargligt när drömmar blandas med drömmar och de är spårlöst förbi.

 

Några år senare kommer du att tänka på den där pusselbiten som nu saknar pussel. Varför kom associationen upp? Kanske i form av känslan av en deja vu; som inte var en upprepad minnesbild från ett tidigare liv. Bara fragment av en dröm. Som nu liknar den situation som du befinner dig i.

 

* * *

Men det tar inte slut där. Våra drömmar verkar också från andra hållet. Du kanske har drömt om att drömma om något speciellt; att uppnå en lika stark känsla som du haft tidigare i ditt liv.

Men den här längtan kan också vara starkare än så. Som en längtan efter en känsla som du tidigare inte haft men tror att du har förmåga att uppleva. En känsla som andra berättat om eller som du tror gör dig mer levande; en känsla av att leva mer i nuet.

 

* * *

Vi är tillbaka i drömmen i drömmen.  Finns svaret där? Som en insikt på ett omedvetet och högre plan.

Annonser